Osteopathie en bekkenklachten

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is ontwikkeld door Rosttherapy voor (bekken)fysiotherapeuten, manueel- en oefentherapeuten.

Resultaat

U bent op de hoogte van de laatste richtlijnen en publicaties over bekkenpijn.
U bent in staat om evidence-based te handelen bij bekkenpijn.
U heeft inzicht in de complexe veranderingen in het bekken tijdens en na de zwangerschap.
U herkent afwijkende motorpatronen en kunt de juiste diagnose stellen.
U kunt zwangere vrouwen en cliënten met ­postpartum bekkenpijn effectief behandelen.
U kunt beoordelen wanneer een mono- of ­multidisciplinaire aanpak geïndiceerd is.
U kunt beoordelen welke disciplines uw werk kunnen aanvullen of ondersteunen.
U kunt preventieve adviezen en oefeningen geven.
U weet hoe u recidieven van bekkenpijn kunt voorkomen.


Toelatingseisen voor deelname praktijkcursus

U dient voor aanvang van de praktijkcursus het online certificaat voor de online cursus behaald te hebben.

Werkvormen

Tijdens de cursus wordt duidelijke informatie gegeven over het bekken en de veranderingen tijdens de zwangerschap in de postpartum periode. Ook wordt aandacht besteed aan chronische bekkenpijnklachten bij vrouwen. Veel van onze cursisten hebben eigen cliënten in gedachten bij aanvang van de cursus. Met de filmfragmenten en animaties uit de online cursus en de praktische oefeningen en de interactieve onderwijsvorm van deze praktijkgerichte cursus gaat u zelf aan de slag. Zo kunt u uw nieuwe kennis en inzichten direct toepassen bij de behandeling van uw cliënten.

Examinering

Deze cursus onderscheidt zich van andere dankzij de unieke online cursus die u vooraf, achter uw eigen computer, volgt. In deze online cursus leert u onder andere hoe u het internet gericht kunt gebruiken voor het vergroten van uw kennis op het gebied van anatomie, biomechanica en publicaties over bekkenpijn. Tevens krijgt u hier een veelheid aan informatie aangereikt in de vorm van onderzoeksformulieren, video’s, achtergronden en wetenschappelijke onderbouwing.

Registratie

Groot voordeel van de online cursus is dat u op uw eigen niveau en vanuit uw eigen achtergrond uw kennis kunt vergroten. Hierdoor kan tijdens de lessen veel aandacht besteed worden aan specifieke vragen, casuïstiek en oefeningen. De cursus wordt afgesloten met een toets. Het behaalde certificaat van de online cursus geeft u toegang tot deze cursus. Daarnaast behoudt u 5 jaar lang toegang tot uw account, zodat u toegang blijft houden tot het continu geüpdatete cursusmateriaal.

Groepsgrootte

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 30 deelnemers. De totale cursus heeft een studiebelasting van 31 uur, waarvan 13 contacturen voor de praktijkcursus en 18 uur zelfstudie voor de online theoriecursus. Tijdens het voortduren van de Corona crisis kan de groepsgrootte worden beperkt

(Gast-)docenten

Karin van Rees studeerde in 2006 af aan de hogeschool Avans in Breda als fysiotherapeute en volgde diverse vervolgcursussen op het gebied van rugklachten, chronische pijnklachten, zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten, stuitklachten, Mulligan practitioner, Dry Needling en meest recent de opleiding Fasciatherapie. Karin behandelt al vele jaren mensen met stuitpijn, zwangeren en postpartum vrouwen met onder meer bekkenpijn of -instabiliteit. Karin en Cecile hebben in 2019 samen de cursussen Bekkenpijn tijdens en na de Zwangerschap en Coccygodynie gegeven. Vanaf 2020 is Karin een van de hoofddocenten van Rosttherapy.
Data
Vrijdag 19 en 26 januari, 16 februari 2024, 9.30 - 17.00 uur

Locatie
Hogeschool THIM  Nieuwegein

Deelnemers
Max 24

Accreditatie
Wordt aangevraagd bij NRO

Investering
€ 950,00 inclusief toegang tot het online platform voor het volgen van de online cursus, 2 praktijkdagen, koffie, thee, lunch en studiemateriaal. 

evenement eigenschappen

Startdatum 19-01-2024
Einddatum 16-02-2024
Sluitingsdatum 19-01-2024
Prijs per persoon € 950,00

Contact

Wil je meer informatie over THIM – de internationale hogeschool voor fysiotherapie, of onze opleidingen, neem dan gerust contact met ons op.

THIM INTERNATIONALE HOGESCHOOL VOOR FYSIOTHERAPIE


location Cursuslocatie: Archimedesbaan 2, 3439 ME Nieuwegein
location Newtonbaan 6-8, 3439 NK Nieuwegein
phone 030 288 66 70
envelope info@thim.nl