Masterclass Snijzaal bekken en lage rug

In samenwerking met WH academy

Inleiding

Tijdens deze unieke ochtend in de snijzaal van het Erasmus MC, neemt docent Vincent Hoogstad je mee in de werking van de musculatuur en fasciale structuren van de vrouwelijke romp en het vrouwelijk bekken. Doel is verwonderd en voldaan naar huis gaan met een optimaal beeld van de (functionele) anatomie.

Waarom is dit iets voor jou?
Een duidelijk anatomisch beeld van de buikwand, de lage rug en het bekken als geheel is essentieel om functie(stoornissen) te kunnen begrijpen. Het verkrijgen van een helder en correct anatomisch beeld blijkt echter bepaald geen sinecure. Op de snijzaal is het creëren van een functioneel anatomisch beeld makkelijker. Preparaten kunnen in 3D bekeken en onderzocht worden. Dit helpt bij het vormen van een model waarmee we de werking van het geheel beter begrijpen. Iets dat onontbeerlijk is voor wie patiënten/ cliënten ziet met een hulpvraag of trainingsdoel met betrekking tot buik/ bekken(bodem)/ lage rug. Verder de diepte in dan we op deze ochtend gaan is niet mogelijk.

Cursusinhoud
Bij aanvang wordt er kort een theoretisch kader geschetst van waaruit wordt gewerkt. Daarna volgt een demonstratie-practicum en een practicum waarbij de studenten in kleine groepen in de mogelijkheid gesteld worden zelf de verschillende preparaten te onderzoeken en te bediscussiëren. De docent loopt continue rond om ondersteuning te bieden tijdens het practicum. De maximale groepsgrootte bedraagt 20 personen. Er wordt -voor alle duidelijkheid- niet zelf gesneden. De deelnemers krijgen voorafgaand aan de cursus per mail al enig studiemateriaal toegezonden.

Doelen en cursusinhoud
Na deze dag:
- Is je kennis over de anatomie van de buik, het bekken en de lage rug uitgebreid met een flinke hoeveelheid
   inzicht in de functionele anatomie en de relatie tussen de verschillende structuren;
- Kun je de functionele anatomie relateren aan aandoeningen en afwijkingen in de regio. 

Doelgroep
Een ieder met diepgaande interesse in de anatomie van de vrouwelijke buik | bekken | lage rug.

Preparaat
Over de docent
Vincent Hoogstad (Rotterdam 1976) is afgestudeerd als fysiotherapeut in 1999 (hogeschool Rotterdam). Hij is gaan werken in het gerenommeerde Spine & Joint Centre en altijd blijven leren en onderzoeken. Naast zijn werk als fysiotherapeut werd hij docent aan de Erasmus Universiteit (Anatomie) en op de Hogeschool van Rotterdam. Hij is expert op het gebied van beeldvormende echografie van de romp en op het gebied van revalidatie bij chronische pijn. Na uitgebreid de wereld rondgereisd te hebben, is hij van richting veranderd en heeft hij dier-revalidatie (University of Knoxville-Tennessee/Veterinary academy of higher learning), Behavourial ecology (Wageningen University) en Primatologie (Kyoto University) gestudeerd.
Vincent woont en werkt het grootste gedeelte van het jaar in Kreta, Griekenland, waar hij onlangs een bedrijf is gestart (www.animalrehabcrete.com). Zijn passie is evolutieleer en hij is ervan overtuigd dat de dominantie van mensen op de wereld overschat is.
Tenslotte werkt Vincent (in het geheim) aan zijn boek over bewegen en gedrag (vanuit evolutionair perspectief) bij alle dieren en wat vooral mensen hiervan zouden kunnen leren.

Datum
Zaterdag 16 maart  2024; 13.00 - 17.00 uur

Docent
Vincent Hoogstad, Fysiotherapeut, Anatoom, Gedragsecoloog en Primatoloog. WH academy. 

VincentHoogstad 90
Investering

€ 195,00 inclusief digitaal cursusmateriaal.

Locatie
Hogeschool THIM, 
Archimedesbaan 2, 3449 NK Nieuwegein

Deelnemers
12-24

Doelgroep
Fysiotherapeuten en anderen met een diepe interesse voor de functionele anatomie van buik, bekken en lage rug. 

Accreditatie
In aanvraag voor registers Algemeen en Keurmerk.

evenement eigenschappen

Startdatum 16-03-2024
Einddatum 16-03-2024
Sluitingsdatum 16-03-2024
Prijs per persoon € 195,00
Locatie THIM, hogeschool

Contact

Wil je meer informatie over THIM – de internationale hogeschool voor fysiotherapie, of onze opleidingen, neem dan gerust contact met ons op.

THIM INTERNATIONALE HOGESCHOOL VOOR FYSIOTHERAPIE


location Archimedesbaan 2, 3439 ME Nieuwegein
location Newtonbaan 6-8, 3439 NK Nieuwegein
phone 030 288 66 70
envelope info@thimalp.nl