Fascia Movement

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is ontwikkeld door Rosttherapy voor (bekken)fysiotherapeuten en oefentherapeuten ook Personal Trainers zijn welkom.

LenevanHeerden vierkant 195Docent
Lené van Heerden
De cursus wordt gegeven door Lené van Heerden. Lené is een ervaren fysiotherapeut uit Zuid-Afrika, sinds kort woonachtig in Nederland. In Zuid-Afrika is zij eigenaresse van een opleidingsinstituut waar fysiotherapeuten en trainers opgeleid worden in Fascia Movement. Lené deed daarvoor jarenlang onderzoek naar de invloed van de fascia op het menselijk bewegen en was persoonlijk assistent van Dr. Robert Schleipp op vele fascia congressen over de wereld. Dit combineerde zij met haar liefde voor sport in het algemeen en Crossfit in het bijzonder. We zijn blij en trots dat de samenwerking met Lené heeft geleid tot deze mooie cursus.


Wat is Fascia?
De fascia omvat alle bindweefselvliezen die de spieren, gewrichten, botten en organen omgeven. Deze vliezen vormen samen een driedimensionaal netwerk in het lichaam. Dit zorgt ervoor dat alles in het lichaam met elkaar verbonden is. Door houding, beweging en ademhaling is onze fascia zowel positief als negatief te beïnvloeden. Omdat gewerkt wordt met uitsluitend zachte technieken, past dit helemaal bij de manier van werken van Rost Therapy.

Fascia Movement
Maakt gebruik van ademhaling om de borst te openen. Het middenrif en de fascia-aanhechtingen aan de wervelkolom worden zo geactiveerd. Door een effectieve diafragmale ademhaling kan de bekkenbodem beter mee bewegen met het middenrif. Hierdoor verbeteren of verdwijnen coördinatieproblemen van de bekkenbodem die ongewild urine verlies of stuitklachten veroorzaken. Er wordt gebruik gemaakt van self-myofascial release technieken om pijnklachten door triggerpoints of verkortingen zelf aan te kunnen pakken.

FasciaMovement1 400Foamrollers en fasciaballen
In deze cursus leer je over werking van de fascia en zijn invloed op onze houding en beweging. Je leert hands-on technieken om je cliënt te behandelen, maar vooral veel self-release technieken om de mobiliteit te vergroten en pijnklachten te verminderen. Deze zijn allen toepasbaar in je training. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hulpmiddelen als fasciarollers en fasciaballen.

De cursus
Na afloop van deze cursus ben je in staat om het fascia denken toe te passen in je behandeling of training. Je kunt zowel hands-on als hands-off pijn of mobiliteitsklachten verminderen of verhelpen én werken aan een gezonde mobiliteit. De technieken zijn mild en effectief en daardoor zeer geschikt voor tijdens en na de zwangerschap. De cursusdagen een frisse mix van theorie en praktijk zodat we lekker actief blijven. De tweede dag zal voornamelijk bestaan uit actief bezig zijn met houding, beweging en training.

Data
Vrijdag 24 en zaterdag 25 november 2023, 9.30 - 17.00 uur

Locatie
Hogeschool THIM, 
Archimedesbaan 2 3439 ME  Nieuwegein

Deelnemers
Max 30

Accreditatie via Rosttherapy
13 pnt  reg AF, Keurmerk en ADAP

Investering
€ 635,00 inclusief koffie, thee, lunch, foamroller en fasciaballen en studiemateriaal. 

evenement eigenschappen

Startdatum 24-11-2023
Einddatum 25-11-2023
Sluitingsdatum 24-11-2023
Prijs per persoon € 635,00

Contact

Wil je meer informatie over THIM – de internationale hogeschool voor fysiotherapie, of onze opleidingen, neem dan gerust contact met ons op.

THIM INTERNATIONALE HOGESCHOOL VOOR FYSIOTHERAPIE


location Cursuslocatie: Archimedesbaan 2, 3439 ME Nieuwegein
location Newtonbaan 6-8, 3439 NK Nieuwegein
phone 030 288 66 70
envelope info@thim.nl