NEURAC 2 lower body

“NEURAC TREATMENT” is gericht op het behandelen van het neuro-musculaire systeem op zodanige wijze dat kracht en bewegingsfuncties verbeteren. Redcord is een evidence based concept , gebouwd op wetenschappelijke principes en gefundeerd met talrijke studies en publicaties.
Neurac Treatment maakt gebruik van Redcord, het apparaat met de slings. In deze cursus Neurac 2 is het vervolg op de basiscursus. Hier leert u geavanceerde diagnostiek en behandeling gericht op de onderste lichaamshelft. 

Inleiding
In samenwerking met Redcord Nederland presenteren wij u de cursus Neurac 2. Kijkt u hier voor de activiteiten en meer informatie over Record.

Uit onderzoek is gebleken dat fysische inactiviteit of pijn snel kan leiden tot atrofie en krachtsverlies. Bij beweging kan dat leiden tot compensatie en overbelasting van andere delen van het lichaam. Hierdoor kunnen bewegingsdysfuncties en/of pijn ontstaan. Het Redcord systeem, “NEURAC TREATMENT” is gericht op het behandelen van het neuro-musculaire systeem op zodanige wijze dat kracht en bewegingsfuncties verbeteren. Redcord is een evidence based concept , gebouwd op wetenschappelijke principes en gefundeerd met talrijke studies en publicaties.

De Neurac 2 richt zich specifiek op geavanceerde kennis en vaardigheid in het toepassen van diagnostische en therapeutische middelen om aandoeningen met name gelokaliseerd in de onderste lichaamshelft te kunnen behandelen. 

Recent nog, bleek dat al na enkele dagen ziekenhuisopname de spierkracht, vooral bij oudere mensen, sterk verminderd was. Bij veel mensen komt deze verloren kracht maar moeizaam of zelfs helemaal niet meer terug. Het Redcord systeem biedt hierbij een oplossing.

Redcord maakt gebruik van suspensie training, met behulp van instabiele koorden en het eigen lichaamsgewicht. Redcord is een ideaal middel voor functionele krachttraining en blessurepreventie, zowel in therapie, fitness als bij topsport.

De behandeling start met het opzoeken van zogenaamde “Weak links”. Dit zijn afwijkingen in de biomechanische ketting, door verminderde stabiliteit, verminderde neuromusculaire controle of verminderde spierkracht. Zelfs bij topsporters zijn vaak “Weak links” aanwezig, vaak als gevolg van pijn, vermoeidheid, bewegingscompensaties etc. Op basis van deze tests wordt een behandeling of programma gestart. Dit programma bestaat uit gecontroleerde, pijnvrije oefeningen in de touwen.

De Neurac Treatment wordt gekenmerkt door: Lichaamsgewicht dragende oefeningen in de slings; Manuele verstoringen en vibraties in de slings; Gradueel oplopende weerstand; Pijnvrij oefenen.

Lees ook het artikel van de grondlegger van de Neurac treatment (Gitle Kirkesola) - "NEURAC - a new treatment method for long-therm musculosketeletal pain"

Doelstellingen
Na afloop van de cursus:
  • Heeft de cursist geavanceerde kennis en vaardigheden van diagnostiek en behandeling, gebruik makend van het Neurac systeem om aandoeningen die zich uiten in met name de onderste lichaamshelft te kunnen behandelen.
  • Kan de cursist klinisch redeneren gebruiken teneinde zijn werkwijze te onderbouwen en toe te lichten;
  • Kan hij verwijzen naar wetenschappelijke evidentie om bovenstaande te onderbouwen. 
Voorbereiding en toetsing
Deze cursus kent geen formele toetsing. Als u alle dagen aanwezig bent geweest krijgt u het officiële en internationaal erkende certificaat.

Kijk hieronder voor een film over NeuracData
Vr 17  (13.00-19.00 uur) en za 18 mei 2019  (8.30 - 16.00 uur)

Docent
Leen van Damme en Frederik Adriaensens, gecertificeerd Neurac trainers.

Investering
€ 450,00 incl. studiemateriaal, lunch en internationaal erkend certificaat

Locatie
Redcord Centre, Archimedesbaan 2 Nieuwegein

Accreditatie
Geen accreditatie beschikbaar

evenement eigenschappen

Startdatum 17-05-2019
Einddatum 22-09-2018
Sluitingsdatum 17-05-2019
Prijs per persoon € 395,00
Locatie THIM, hogeschool